INTRODUCTIE

INTRODUCTIE


DE RECEPTENWAAIER VEGETARISCHE RECEPTEN
en hoe het begon:

Het begon 10 jaar geleden met een blog op Blogger, over Cupcakes en Muffins, veel recepten voor muffins. Maar mijn kookliefde ging veel verder dan alleen maar muffins bakken. Ik heb het blog omgebouwd tot een soort van persoonlijk receptenboek met daarop alle recepten die ik het liefst kook en de recepten van mijn moeder die ze altijd maakte toen ik nog thuis woonde, en van mijn vriendinnen als die iets lekkers hadden gemaakt. Al snel begon ik vegetarische recepten te verzamelen, ik kreeg ze van familieleden, vriendinnen, kennissen, collega’s, de verzameling werd groter en groter. Dat, aangevuld met recepten die ik online heb gevonden en al dan niet wat heb aangepast, vormde uiteindelijk een mooie verzameling. Hoofdregel: Alles vegetarisch.

Alles moest vegetarisch, omdat ik zelf vegetarisch eet. De reden hiervoor is simpel, ik vind vlees en vis gewoon niet lekker. Vanaf mijn 18de jaar eet ik nauwelijks nog vlees, al met al de moeite niet waard en ik beschouw mijzelf dus toch als vegetariër. Makkelijker als ik ergens ben en het bevalt mij prima.

Wat niet makkelijk was, was het vinden van lekkere vegetarische gerechten, vooral niet in de jaren 80. Het was toen nog niet zo ingeburgerd als nu om vegetarisch te eten. Als je een restaurant bezocht stonden er met geluk 1 of 2 vegetarische gerechten op het menu.

Zo ontstond mijn idee voor een site met als naam Bon Appétit, met alleen vegetarische gerechten. Ik verhuisde van Blogger naar WordPress, na tien jaar veranderde de naam, en hier is De Receptenwaaier nu!

Als je nu een restaurant bezoekt staan er veel meer vegetarische gerechten op het menu, in de supermarkt vind je tegenwoordig ook veel vegetarische producten en maaltijden. Vegetarisch is hip! Ik hoop dat deze site bij kan dragen aan jouw vegetarische inspiratie en dat je lekkere dingen ontdekt om te koken, te bakken, te drinken, en te maken.

Bon appétit,
CarlaMeer dan 600 recepten:

Een selectie

Alle recepten zijn verdeeld in verschillende categorieën zoals Koken, Picknicken, Bakken, Grillen, Wereldkeuken, Drinken, IJs, Pannenkoeken.

zo vind je snel waar naar je op zoek bent.


In de catergorie Koken vind je onder andere…

ITALIAANS
ITALIAANS
Italiaanse pasta, lasagna, risotto en meer
STAMPPOT
STAMPPOT
Lekkere stamppotten voor winter en zomer
SALADES
SALADES
Frisse salades, zomerse salades, maaltijdsalades
SOEP
SOEP
Heerlijke soeprecepten, voor ieder wat wils

Maar we hebben ook leuke wetenswaardigheidjes

pexels-photo-1352245
7 WEETJES OVER IJS
VLAGITALIE
GESCHIEDENIS VAN DE PIZZA
tacoss
WAT JE NOG NIET WIST OVER TACOS
coffeepads
HOE WORDEN KOFFIEPADS GEMAAKT?


In Kookweetjes vind je allerlei handige tips en trucs die een kok wil weten

Eet smakelijk! / Bon Appétit / Enjoy your meal / Buon Appetito / Guten Appetit / Buen Provecho / Smacznego