Ingrediënten:
- 1 pak bietentortilla’s (5 stuks)
- 100 gram crème fraîche
- een halve ui
- 300 gram nasi
- 200 gram mexicaanse groenten
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 kleine tomaat
- 3 grote champignons
- zout en peper
- kurkumapoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, dragon gedroogd
- half tuinkruidenbouillonblokje
Bereiding:
- Snipper de ui, snijd de champignons in plakje en halveer ze en snijd de tomaat in stukjes en verwijder de zaden.
- Bak de nasi aan en voeg de ui, de mexicaanse groenten, de kidneybonen en de champignons toe en roer door, bak even door.
- Voeg de tomaat toe en de kruiden naar smaak en het halve bouillonblokje en bak even door. Wees spaarzaam met de chilipoeder, beter kruiden erbij, want kruiden eruit kan niet meer.
- Voeg de crème frêche toe en roer erdoor.
- Vul elke tortille met ongeveer drie eetlepels rijst en vouw de tortilla’s als een envelopje dicht.
Je hoeft de tortilla’s niet te verwarmen maar het kan wel, verwarm ze dan kort in de magnetron. Evetueel kan je de tortilla’s met de vulling er in een paar minuten in de oven verwarmen. In mijn recept heb ik de tortilla’s niet voorverwarmd. Wel is het zo dat ze voorverwarmd beter dicht te vouwen zijn.
Recept: Carla
Deel dit recept