Rode kool salade met honingdressing

Rode kool salade met honingdressing

Ingrediënten:

  • 1,5 rodekool (in reepjes)
  • 2 appelen (in blokjes)
  • 2 peren (in partjes)
  • 50 gr walnoten (grof gehakt)
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • sap van een halve citroen (sap)
  • 4 el ciderazijn
  • 1 el honing
  • 2 el verse bieslook (gesnipperd)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de kool in reepjes. Blancheer 3 minuten in gezouten water. Laat de kool schrikken in koud water.
  • Vermeng de kool met de ciderazijn. Laat afkoelen.
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne partjes.
  • Besprenkel het fruit met citroensap zodat het niet verkleurt.
  • Hak de walnoten.
  • Klop de yoghurt op met de honing en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de appelen en de peren bij de kool. Vermeng met een paar eetlepels van de yoghurt.
  • Strooi de grof gehakte walnoten er overheen.
  • Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *