Ingrediënten:
- 1,5 rodekool (in reepjes)
- 2 appelen (in blokjes)
- 2 peren (in partjes)
- 50 gr walnoten (grof gehakt)
- 200 ml Griekse yoghurt
- sap van een halve citroen (sap)
- 4 el ciderazijn
- 1 el honing
- 2 el verse bieslook (gesnipperd)
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de kool in reepjes. Blancheer 3 minuten in gezouten water. Laat de kool schrikken in koud water.
- Vermeng de kool met de ciderazijn. Laat afkoelen.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne partjes.
- Besprenkel het fruit met citroensap zodat het niet verkleurt.
- Hak de walnoten.
- Klop de yoghurt op met de honing en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de appelen en de peren bij de kool. Vermeng met een paar eetlepels van de yoghurt.
- Strooi de grof gehakte walnoten er overheen.
- Serveer de rest van de dressing er apart bij.
Deel dit recept