Gegratineerde bloemkool

Gegratineerde bloemkool

Ingrediënten:

4 personen 

  • 1 bloemkool
  • 150 g pittige kaas (stuk)

Keukenspullen:

  • ovenschaal

Bereiding:

  • Breng water in een hoge pan met zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in het kokende water. Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Schaaf de kaas in plakjes.
  • Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Leg de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Bedek de bloemkoolroosjes met plakjes kaas.
  • Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren.

Variatietip:

Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.

Combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *