Ingrediënten:
4 personen
- 1 bloemkool
- 150 g pittige kaas (stuk)
Keukenspullen:
- ovenschaal
Bereiding:
- Breng water in een hoge pan met zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in het kokende water. Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Schaaf de kaas in plakjes.
- Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
- Vet de ovenschaal in.
- Leg de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Bedek de bloemkoolroosjes met plakjes kaas.
- Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren.
Variatietip:
Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.
Combinatietip:
Lekker met gekookte aardappels.
Deel dit recept