Ingrediënten:
- 2 sneetjes licht geroosterd brood
- 1 grote avocado, gepureerd
- een klein bosje koriander of peterselie, fijngehakt
- 1/2 thl citroensap
- 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
- 1 ui, in ringen
- 2 radijsjes, fijngesneden
- 2 grote eieren
- zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
- Vul een kleine steelpan met water en breng aan de kook.
- Voeg voorzichtig de eieren toe en kook 6½ minuut, voor vloeibaar eigeel.
- Laat de eieren na koken schrikken in koud water. Laat ongeveer 3 minuten staan en pel dan de eieren.
- Meng in een kleine kom de gepureerde avocado met citroensap en koriander / peterselie.
- Breng op smaak met zeezout en peper en roer door elkaar.
- Verdeel het avocadomengsel gelijkmatig over je geroosterde brood, bestrooi met tomaten, radijs, 1 zacht gekookt ei doormidden gesneden en besprenkel met de uien op elke helft.
- Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper
Deel dit recept