To­mat­en­qui­che van crois­sant­deeg

To­mat­en­qui­che van crois­sant­deeg

Ingrediënten:

  • 340 g croissantdeeg (blik) (Danerolles croissants extra large)
  • 4 romatomaten
  • 1 grote ui
  • 3 middelgrote eieren
  • zout en peper
  • 125 gr crème fraîche
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl oregano
  • 150 g geraspte oude kaas

zet producten op mijn lijst 

Keukenspullen:

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette quichevorm. Deeg dat er aan de bovenkant uitsteekt afsnijden.
  • Snijd de tomaten in plakken en verwijder de zaadjes (anders wordt de quiche te nat).
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Splits de eieren. (Tip: Eieren scheiden gaat bijzonder makkelijk met deze eierscheider).
  • Klop met de mixer in een vetvrije kom de eiwitten en zout naar smaak tot stijve pieken.Zet de kom aan de kant.
  • Klop de dooiers los met een garde.
  • Voeg de crème fraîche bij de dooiers en klop erdoor. Roer er tijm, oregano, kaas, peper en zout door.
  • Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem.
  • Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien.
  • Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 20-25 min. gaar op 200 graden. Test aan het eind met een satéprikkertje of hij gaar is, als het satéprikkertje droog uit de quiche komt is hij klaar, anders nog een paar minuten langer in de oven laten.
  • Laat de quiche op een rooster afkoelen en snijd in punten.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *