Mini croissantjes van bladerdeeg

Mini croissantjes van bladerdeeg

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries (voor 8 croissantjes)
  • 2 eidooier
  • 2 el melk
  • sesamzaad

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje.
  • Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
  • Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
  • Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen.

Tip:

Je kan ook van te voren wat jam op het deeg strijken voordat je het deeg oprolt.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *