Ingrediënten:
- 250 gram witte chocolade (in stukjes)
- 350 gram mascarpone
- 2 dl slagroom
- 1 dl sinaasappelsap
- 2-3 eetlepels blanke chocoladelikeur
- 1 pak lange vingers
- 6-8 kiwi’s (in plakjes)
Bereiding:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Laat de chocolade iets afkoelen en roer dan de mascarpone erdoor.
- Klop de slagroom half stijf en schep dit ook door het mascarponemengsel.
- Meng het sinaasappelsap met de likeur.
- Doop een aantal lange vingers in het likeurmengsel en leg die op de bodem van de schaal.
- Leg daarop een laagjes kiwiplakjes en vervolgens de helft van het mascarponemengsel.
- Doop nu weer een aantal lange vingers in het likeurmengsel en leg die op de mascarponelaag.
- Leg daarop weer een laagje kiwi en eindig met een dikke laag mascarponemengsel. Strooi een laagje cacao over de bovenkant en laat de tiramisu ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
Deel dit recept