Tiramisu met kiwi

Tiramisu met kiwi

Ingrediënten:

  • 250 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 350 gram mascarpone
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2-3 eetlepels blanke chocoladelikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 6-8 kiwi’s (in plakjes)

Bereiding:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Laat de chocolade iets afkoelen en roer dan de mascarpone erdoor.
  • Klop de slagroom half stijf en schep dit ook door het mascarponemengsel.
  • Meng het sinaasappelsap met de likeur.
  • Doop een aantal lange vingers in het likeurmengsel en leg die op de bodem van de schaal.
  • Leg daarop een laagjes kiwiplakjes en vervolgens de helft van het mascarponemengsel.
  • Doop nu weer een aantal lange vingers in het likeurmengsel en leg die op de mascarponelaag.
  • Leg daarop weer een laagje kiwi en eindig met een dikke laag mascarponemengsel. Strooi een laagje cacao over de bovenkant en laat de tiramisu ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *