Kiwi jam

Kiwi jam

Ingrediënten:

  • 1 kg kiwi’s, schoongemaakt gewicht
  • 1 kg geleisuiker (verhouding 1:1)

Bereiding:

  • Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de kiwi’s in een ruime pan en breng ze aan de kook.
  • Zet het vuur wat lager en laat ze vijf minuten zachtjes koken zodat ze wat vocht loslaten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geleisuiker toe.
  • Roer goed door en zet de pan weer terug op het vuur.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zo lang doorkoken als op de verpakking van de geleisuiker staat.
  • Schenk de hete jam in schone glazen potten, draai de deksels erop en laat ze rustig afkoelen.
  • De jam is minimaal een jaar houdbaar.
landleven

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *