Spinazie-pompoenrisotto

Spinazie-pompoenrisotto

Ingrediënten:

4 personen

  • 800 ml water
  • 2  groentenbouillonblokjes
  • 2  sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1  flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g pompoenpitten

Bereiding:

  • Breng een pan met het water met de groentenbouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig.
  • Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
  • Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en laat de rijst in circa 15 minuten gaar worden.
  • Roer de spinazie erdoor. Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten.
  • Breng op smaak met een beetje zout.
  • Verdeel de spinazie-pompoenrisotto over de borden en bestrooi met de pompoenpitten.

    Tip: Lekker met blokjes fêta eroverheen.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *