Ingrediënten:
4 personen
- 800 ml water
- 2 groentenbouillonblokjes
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 flespompoen
- olijfolie om in te bakken
- 300 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 150 g verse spinazie
- 100 g pompoenpitten
Bereiding:
- Breng een pan met het water met de groentenbouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig.
- Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
- Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en laat de rijst in circa 15 minuten gaar worden.
- Roer de spinazie erdoor. Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten.
- Breng op smaak met een beetje zout.
- Verdeel de spinazie-pompoenrisotto over de borden en bestrooi met de pompoenpitten.
Tip: Lekker met blokjes fêta eroverheen.
Deel dit recept