Portobello met citroenrisotto

Portobello met citroenrisotto

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 portobello’s
  • olijfolie
  • 120 gram risottorijst
  • 500 milliliter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 citroen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 450 gram spinazie a la crème (diepvries)

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de helft van de knoflook. Haal de steeltjes van de portobello’s en snijd ze fijn.
  • Verwarm een scheutje olie in een brede pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en fijngesneden steeltjes circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerende tot de korrels glanzen. Rasp en pers de citroen naar smaak boven de pan.
  • Breng het water (halve liter) aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al roerende de bouillon opnemen. Voeg pas de volgende scheut toe als alle bouillon is opgenomen. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst smeuïg en beetgaar is. Mocht de bouillon al op zijn, maar de rijst nog niet gaar, voeg dan scheutjes warm water toe.
  • Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper.
  • Verhit een koekenpan. Bestrijk de portobello’s met olie en bak om en om circa 8 minuten op laag vuur.
  • Pel en snijd de overgehouden knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en laat al roerende warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de portobello’s met risotto.
  • Verdeel de spinazie over borden.
  • Leg in het midden van het bord de gevulde portobello’s. Bestrooi met de overgehouden Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *