Ingrediënten:
Voor de ravioli:
- 250 gr bloem
- 3 eieren
- 2 el olijfolie
Voor de vulling:
- 250 gr flespompoen
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 100 gr geitenkaas
- snufje nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
- pesto naar smaak
- parmezaanse kaas naar smaak
Voorbereiding:
- Kneed voor de ravioli de bloem, de eieren en de 2 eetlepels olijfolie tot een bal en laat een half uur rusten in de koelkast.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes, de ui in stukjes en pers de knoflook.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
- Bak alles in 35 minuten gaar in het midden van de oven.
- Haal het uit de oven en prak het mengsel fijn.
- Voeg hierna de overige ingrediënten toe en meng het goed.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het plat met de deegroller.
- Snijd de deegplak doormidden.
- Maak met een theelepel bolletjes van het pompoenmengsel en verdeel deze over 1 plak deeg en laat ongeveer 2 cm tussen elk bolletje vrij.
- Leg de andere plak deeg voorzichtig op het deeg met de bolletjes.
- Snijd langs de bolletjes zodat er losse vierkantjes deeg met mengsel erin ontstaan.
- Druk de zijkanten aan met een vork zodat het deeg zich om het mengsel sluit.
- Kook de ravioli in 5 minuten gaar.
- Gerneer met pesto en parmezaanse kaas.
Lieke Brugman
Instagram: @bakedbylieke
Deel dit recept