Pompoen geitenkaas ravioli

Pompoen geitenkaas ravioli

Ingrediënten:

Voor de ravioli:
  • 250 gr bloem
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
Voor de vulling:
  • 250 gr flespompoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr geitenkaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
  • pesto naar smaak
  • parmezaanse kaas naar smaak

Voorbereiding:

  • Kneed voor de ravioli de bloem, de eieren en de 2 eetlepels olijfolie tot een bal en laat een half uur rusten in de koelkast.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen in blokjes, de ui in stukjes en pers de knoflook.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • Bak alles in 35 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Haal het uit de oven en prak het mengsel fijn.
  • Voeg hierna de overige ingrediënten toe en meng het goed.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het plat met de deegroller.
  • Snijd de deegplak doormidden.
  • Maak met een theelepel bolletjes van het pompoenmengsel en verdeel deze over 1 plak deeg en laat ongeveer 2 cm tussen elk bolletje vrij.
  • Leg de andere plak deeg voorzichtig op het deeg met de bolletjes.
  • Snijd langs de bolletjes zodat er losse vierkantjes deeg met mengsel erin ontstaan.
  • Druk de zijkanten aan met een vork zodat het deeg zich om het mengsel sluit.
  • Kook de ravioli in 5 minuten gaar.
  • Gerneer met pesto en parmezaanse kaas.

Lieke Brugman
Instagram: @bakedbylieke

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *