NODIG:
ovenschaal (ca. 2 liter)
INGREDIËNTEN:
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries)
500 g spruitjes
1 ui
250 g kastanjechampignons in bakjes (bakje)
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde tijm (potje 15 g)
150 g zuivelspread bieslook light (bakje)
3 middelgrote eieren
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg.
- Prik het deeg hier en daar met een vork in.
- Halveer de spruitjes.
- Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min.
- Snijd de ui in partjes.
- Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min.
- Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
- Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling.
- Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar.
- Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C.
- Serveer direct.
Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.
Deel dit recept