Spruit­jes­taart met cham­pig­nons

Spruit­jes­taart met cham­pig­nons


NODIG
:
ovenschaal (ca. 2 liter)

INGREDIËNTEN:

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries)
500 g spruitjes
1 ui
250 g kastanjechampignons in bakjes (bakje)
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde tijm (potje 15 g)
150 g zuivelspread bieslook light (bakje)
3 middelgrote eieren

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg.
  • Prik het deeg hier en daar met een vork in.
  • Halveer de spruitjes.
  • Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
  • Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min.
  • Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
  • Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar.
  • Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C.
  • Serveer direct.

Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *