Stoofperen

Stoofperen

Ingrediënten:

4 personen 

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
  • 250 ml soepele rode wijn
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje (zakje 20 g)
  • 4 kruidnagels (optioneel)
  • 1 gedroogde laurierblaadjes (optioneel)

Bereiding:

  • Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen.
  • Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
  • Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe.
  • Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
  • Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
  • Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe.
  • Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

Bereidingstip:

Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

Variatietip:

Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *