Gevulde paprika met rijst, tomaten en fêta

Gevulde paprika met rijst, tomaten en fêta

Ingrediënten:

 • 100 gr basmati rijst
 • 2 paparika’s
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 pruimtomaten
 • 75 gr fêta
 • 6 takjes verse bladpeterselie
 • 30 gr pittenmix
 • 2 thl gemalen komijn
 • 10 takjes verse munt
 • peper en zout naar smaak
 • 1,5 el olijfolie

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten. De onderkant van de paprika ga je vullen.
 • Snijd de bovenkant van de paprika in blokjes. Leg de onderkant van de paprika op een bakplaat met aluminiumfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten in de oven. Laat de oven aan. Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie fijn.
 • Verhit een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en blokjes paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuten.
 • Voeg de gekookte rijst toe aan de hapjespan en verhit nog 1 minuut. Meng de pittenmix, de feta en de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika met een deel van het rijstmengsel.
 • Leg de paprika weer terug op de bakplaat met aluminiumfolie en bak de paprika nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Doe 2 minuten voor het einde van de oventijd van de paprika het deksel op de hapjespan en verwarm het overige rijstmengsel op laag vuur.
 • Verdeel de rijst over de borden en leg de paprika erop. Bestrooi met de munt.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *