THEMA: ZELF BONBONS MAKEN IS NIET MOEILIJK

THEMA: ZELF BONBONS MAKEN IS NIET MOEILIJK

Heb je er wel eens aan gedacht om zelf bonbons te maken maar lijkt het je moeilijk? Zelf bonbons maken is niet moeilijk, leuk om te doen en het is lekker en een stuk goedkoper dan bonbons uit de winkel. Bonbons met praline, met cacaoboter, noten of kersen, chocolade bonbons zijn er in veel verschillende vormen, soorten en maten. Rond, vierkant, ovaal of in een speciale mal, alles kan. Witte chocola, puur of melk, wel of niet een vulling, wees creatief en maak de mooiste bonbons zelf.


Bonbon vulling maken


Veel bonbons hebben een ganache vulling. Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons. Chocolatiers brengen dit op smaak met vruchten, koffie of thee of combineren het met hazelnoot, sinsasappel of vanille als interieur voor bonbons of gebruiken het gewoon puur. Je kan de bonbon ook vullen met karamel, advocaat, cacaoboter of ‘gewoon’ puur zonder vulling. Of vul de chocolade bonbon met praliné, een zoete vulling van gebrande noten en karamel.


Een mal


Het is raadzaam om een mal aan te schaffen, hiermee krijg je een mooiere vorm en het werkt makkelijker dan zonder mal. Een mal is flexibel, plakt niet, waardoor je de bonbons er makkelijk uit krijgt, gesmolten chocolade, de koelkast en vriezer, het kan allemaal.


bol.com is partner van De Receptenwaaier


Aan de slag!

Enthousiast geworden? Dan is het nu tijd om je eigen bonbons te gaan maken. We geven je een basisrecept en vervolgens een recept voor vulling.


BASISRECEPT MAKKELIJKE BONBONS:

Ingrediënten:

  • 250 gram roomkaas, bijvoorbeeld Monchou
  • 2 repen melk of pure chocolade

Bereiding:

  • Zet de roomkaas buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt en zacht wordt..
  • Smelt 1 reep chocolade in de magnetron. Haal hem elke 30 seconden even uit de magnetron om te roeren, anders verbrand de chocolade. Je kan de reep ook in een pannetje au bain marie smelten.
  • Schenk de gesmolten chocolade bij de roomkaas en meng het geheel tot een glad mengsel.
  • Vul met een lepel de mal met het chocolademengsel.
  • Zet de mal een paar uur in de koelkast totdat de bonbons uitgehard zijn.
  • Haal de bonbons uit de mal als ze uitgehard zijn.
  • Smelt de tweede reep chocolade en dip de bonbons hierin totdat ze helemaal bedekt zijn met gesmolten chocolade.
  • Zet op een bord, eventueel op bakpapier om plakken te voorkomen en zet ze nog een uur in de koelkast. 

Tip: Bestrooi de bonbons voordat je ze in de koelkast zet met amandelschaafsel, of kandijsuiker, klein verkruimelde chocoladevlokken of gekleurde taartdecoratieballetjes, kokos of hagelslag.


KARAMELVULLING MAKEN:

Ingrediënten:

  • 200 gram 71% chocolade
  • 120 gram Wayang boter
  • 2 blikjes gecondenseerde kokosmelk
  • 8 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiding:

  • Smelt 140 gram chocolade au bain-marie.
  • Verdeel de chocolade met een klein lepeltje gelijkmatig in de mal en vul daarbij elk vormpje maar tot een derde. Zorg er wel voor dat de wanden van elk vormpje ook gedrenkt zijn in de chocolade. Dit doe je door de gesmolten chocolade met een lepeltje langs de wand te laten lopen of met een klein siliconenkwastje te bestrijken.
  • Leg je mal nu 20 minuten in de vriezer om de chocolade snel te laten uitharden.
  • Ondertussen maak je de karamelvulling.
  • Smelt de boter in een pan, voeg hierna de kokosmelk en de bruine basterdsuiker toe.
  • Zorg dat het vuur heel laag staat en blijf goed roeren met een garde, anders brandt het aan.
  • Als de suiker is opgelost nog 5 minuten blijven roeren, ook al kookt het mengsel.
  • Zet de pan in een gootsteen met koud water om de karamel te laten afkoelen en te laten indikken.
  • Als de karamel volledig is afgekoeld haal je de mal uit de vriezer.
  • Vul de vormpjes niet helemaal tot de rand met het karamelmengsel. Gebruik hiervoor een klein theelepeltje.
  • Ondertussen smelt je de overige 60 gram chocolade au bain-marie.
  • Verdeel nu de overige gesmolten chocolade met een lepel over je mal om de onderkant van de bonbons dicht te maken. Wrijf overtollig chocola voorzichtig weg met een spatel.
  • Zet de mal 20 minuten in de vriezer.
  • Na 20 minuten vriezer kan je de bonbons voorzichtig uit de mal halen.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *