Courgettecake met paprika-tomatensaus

Courgettecake met paprika-tomatensaus

Ingrediënten:

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 100 ml zonnebloemolie + 2 el olie + extra voor het invetten
  • 4 eieren
  • 75 ml karnemelk
  • 300 g bakmeel zelfrijzend, gezeefd + extra om mee te bestuiven
  • 250 g courgette geraspt
  • 1 zakje of bakje Provencaalse kruiden* vers, blaadjes afgestroopt, grof gehakt
  • 1 blik tomaatstukjes 450 ml
  • 2 paprika’s in stukjes (uit pot), ontveld, geroosterd

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 185°C. Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.
  • Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.
  • Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.
  • Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.
  • Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *