THEMA: YOGHURT MAKEN

THEMA: YOGHURT MAKEN



Zelfgemaakte yoghurt is gezond

Door zelf yoghurt te maken geniet je van al het goede dat yoghurt in zich heeft. Onze yoghurtproducten bevatten levende yoghurtculturen. Deze levende yoghurtculturen fermenteren met melk, waarbij de lactose in de melk wordt omgezet in goede melkzuren. Deze melkzuren zijn makkelijk te verteren, wat gunstig is voor de darmflora. Afhankelijk van de bereidingstijd wordt de lactose in yoghurt steeds minder.

Onze zelfgemaakte yoghurt zit na bereiding boordevol goede bacteriën en melkzuren en bevat praktisch geen lactose meer. Dit in tegenstelling tot supermarkt yoghurt. Deze yoghurt wordt in een relatief korte tijd bereid en bevat daardoor nog veel lactose.

Zelfgemaakt yoghurt bevat calcium. Calcium draagt onder andere bij aan:

  • de normale werking van spijsverteringsenzymen
  • het tegengaan van botontkalking
  • de goede werking van zenuwen en spieren

Zelfgemaakte yoghurt is vers

Geen yoghurt is zo vers als zelfgemaakt yoghurt. Elke lepel zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën. Dit in tegenstelling tot de yoghurt uit de supermarkt. Na productie duurt het minstens een week voordat yoghurt in supermarkt schappen beland. Een reis die de meeste melkzuurbacteriën niet overleven. Het verschil in versheid proef je.

Zelf yoghurt maken is helemaal niet moeilijk en zelfs erg leuk om te doen. Volg deze simpele stappen en tover in een mum van tijd heerlijke yoghurt op tafel, voor elk moment.

DIT HEB JE NODIG:

  • Verse melk, rechtstreeks van de boerderij
  • 1 à 2 el volle boerenyoghurt per liter melk

ZO GA JE TE WERK:

  • Verwarm de melk tot net tegen het kookpunt, gebruik een keukenthermometer om dit goed in de gaten te houden.
  • Laat de melk daarna afkoelen tot 42 graden.
  • Roer er vervolgens per liter melk één eetlepel (lekkere) volle boerenyoghurt door.
  • Zet de melk nu warm weg. Dat kan op verschillende manieren. Pak bijvoorbeeld de pan in met een dikke deken, giet de melk in een thermosfles, gebruik een hooikist of zet de pan in de oven op de allerlaagste stand (maximaal 40 graden).
  • Na ongeveer acht uur is de yoghurt klaar. Je kunt de pan dus prima een nachtje laten staan. Daarna bewaar je de yoghurt in de koelkast.

TIPS

  • Je kunt een beetje van je zelfgemaakte yoghurt achterhouden voor de volgende partij yoghurt. Dit kun je enkele keren doen, daarna heb je weer wat nieuwe yoghurt nodig als starter.
  • Je kunt variëren met de soort yoghurt die je toevoegt; probeer ook eens Griekse of Turkse yoghurt.
  • In plaats van de yoghurt in de pan te laten, kun je hem ook in kleinere glaasjes of weckpotjes gieten. Leuk om te serveren bij een speciaal ontbijt, helemaal als je de yoghurt voorziet van een laagje zelfgemaakte jam.

Handig: Yoghurtmaker:

Een elektrische yoghurtmaker is ideaal voor het bereiden van heerlijke, dikke yoghurt. Deze yoghurtmaker heeft, in tegenstelling tot veel andere yoghurtmakers op de markt, een ruime capaciteit van 1 liter.

Kenmerken:

– Capaciteit van 1 liter
– Een uitneembare container voor de yoghurt
– Inclusief lepel om te roeren of de yoghurt op te eten
– Schakelaar met controlelampje
– Verlichte aan-/uitschakelaar

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *