Kleine kookweetjes

Kleine kookweetjes
  1. Geraspte kaas kan je in de vriezer bewaren. Als je het nodig hebt kun je een stukje afbrokkelen.
  2. Om de versheid van een ei te testen, leg je het in een glas water: als het naar de bodem zakt, is er geen probleem; als het komt bovendrijven, is het niet meer vers.
  3. Als veenbessen rijp zijn dan stuiteren ze als rubber balletjes.
  4. Als je wilt dat je ananas sneller rijpt, zet hem dan neer zo dat hij rust op de bladeren (op z’n kop dus).
  5. In blauwe bessen zitten veel vitamine C en vezels.
  6. IJsblokvormpjes zijn niet alleen handig in de zomer maar ook in de herfst en winter. Zo kun je porties jus, verse kruiden of bouillon invriezen.
  7. De meeste mensen kunnen de lucht van kokende kool niet zo waarderen. Je kunt dit vermijden door een schepje kaneel op de deksel van de pan te doen. Zodoende neutraliseer je de koollucht.
  8. Bewaar exotisch fruit zoals ananas en mango nooit in de koelkast. Ditzelfde geldt voor tomaten, aubergines en avocado’s. Ze verliezen smaak en textuur in de koelkast.
  9. Tomaten mogen nooit meegekookt of meegebakken worden met sperziebonen. Het zuur van de tomaten zorgt ervoor dat de bonen niet garen. Doe de tomaten erbij als de boontjes gaar zijn.
  10. Een blender schoonmaken is heel simpel. Stop een drupje afwasmiddel en een liter water in de blender. Zet hem voor ongeveer 20 seconden aan. Spoel de blender af en laat de onderdelen drogen aan de lucht.

Deel dit recept

Heb je dit recept gemaakt? Hoe lekker was dit recept?

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog niet beoordeeld.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *